Hétfő
Kedd
Szerda

Csütörtöki Csoport

Katolikus Ifjúsági Közösség

Péntek
Szombat
Vasárnap

A tékozló fiú

Csücsop

Csütörtöki levél

Sziasztok!

Csütörtökön bűnbánati liturgiát tartottunk a hittanon. Sok atya eljött közénk, és sokan éltek is a gyónási lehetőséggel! Aki mégsem élt vele, az ne feledje elvégezni a szentgyónását Húsvét előtt!!! Nagyon fontos!

Püspök atya, mielőtt leült gyóntatni, megosztotta velünk néhány gondolatát a tékozló fiúról és a gyónásról. Miért térhetett meg a tékozló fiú? Mert az apja irgalmas volt! Azért remélhetünk mi is bűnbocsánatot, mert az Atya irgalmas. Egyik fiút sem érdekelte igazán az apja: az elsőnek az örökség volt a fontos, az otthon maradtnak (akivel, valljuk meg, legtöbbször együtt érzünk!!!) pedig a hizlalt borjú, az öcs ünneplése. A gyónás nem szívesség Istennek. A gyónásban megvalljuk abbéli hitünket, hogy az Isten irgalmas. Minden bűnünk mélyén Isten személyének visszautasítása rejtezik. Alapvetően az Isten a cselekvő a gyónásban, nem mi.

Ezekkel a gondolatokkal indult útjára a bűnbánati liturgia, amelynek legfontosabb része – néhány dal után – a keresztút volt. Minden állomásra más-más kcs. készült fel, így igazán színes és tartalmas gondolatokkal lettünk gazdagabbak (bár a 13. stációt elvállaló kcs.-t még mindig keressük…jó lett volna, ha ott vannak…). Jó volt látni, hogy megtöltöttük az egész templomot.

Vigyázzatok magatokra a héten!

Szeretettel: István

Csücsop