Hétfő
Kedd
Szerda

Csütörtöki Csoport

Katolikus Ifjúsági Közösség

Péntek
Szombat
Vasárnap

“Izgalmas ezt megtapasztalni!” – Páros hittan ajánló

H.Péter (5)

Blog, Páros hittan

A párkapcsolat témája gyakran mozgatja a csücsopos fiatalokat. Különösen a csücsopos párokat, akik közül sokakat kéthetente a Páros hittanos alkalmak is rendszeresen összehoznak. Milyen egy személyesebb beszélgetés a témában Püspök Atyával?

Fogadjátok szeretettel Kürtösi Anna ajánlóját a Páros hittanról!


 

Páros hittanra, vagy ahogy néha Püspök Atya nevezi, „Szerelmes hittanra” alapvetően azok a párok járnak, akik már legalább három hónapja járnak (mi pl. féléves együttjárás után kezdtünk el járni). Alapvetően Csücsoposok és párjaik járnak ide, bár jelenleg nem Csücsopos párok is erősítik a csapatot.

Mindig nagyon várom a páros hittanos alkalmakat! A párkapcsolat eleve egy olyan téma, ami nagyon érdekel, megmozgat. Úgy érzem, azzal különlegesen is ápoljuk, mélyítjük a kapcsolatunkat, ha átbeszéljük ezeket a témákat, és megosztunk olyan dolgokat is, amik a mindennapi
beszélgetésekben nem jönnének fel. Izgalmas ezt megtapasztalni!

És ott van persze Püspök Atya. Itt, kisebb körben sokkal személyesebben lehet vele beszélgetni, közelebbről jobban kirajzolódik a személyisége. Neki nem csak az évei gyarapodtak mostanra, hanem egészen megdöbbentően sok tapasztalatot szerzett, ahogy rengeteg párral találkozott, beszélgetett, és segített nekik amikor krízisben voltak.

Valahogy úgy élem meg, mintha egy védőhálót vonnának a kapcsolatunk, leendő házasságunk köré a páros hittanokon hallottak. Rengeteg bölcsesség van a szavaiban. Az egyik kedvenc gondolatom, ami már többször előkerült: „Az angyalok szárnya is néha összekoccan.” – Nem kell félni, ha időnként konfliktusok vannak a kapcsolatban!

Anna
18-as “Világ Világossága” kiscsoport

Csücsop