Hétfő
Kedd
Szerda

Csütörtöki Csoport

Katolikus Ifjúsági Közösség

Péntek
Szombat
Vasárnap

Keresztutak a Gellérthegyen

N. Zsuzsi

Blog

A nagyböjti időszakban a Csücsoppal is részt vehetünk keresztúton, nem is akármilyen helyszínen! A Sissy szobortól indulunk, a többi meglepetés.

“Találkozunk minden lelki töltődésre vágyóval 17:50-kor, Erzsébet királyné szobránál, ami a róla elnevezett híd budai hídfőjénél áll, illetve ül.” – szól a csücsopos hirdetés, igaz, ezt nem idén, hanem 6 éve írták. 🙂

Az idei márc. 8-i első alkamat az Angyali Kar kiscsoport szervezte. Erről Artúr írt nekünk pár sort, fogadjátok szeretettel!


 

Az első csücsopos keresztút során az elmélkedések a közösségről, a közösségben betöltött szerepünkről, előforduló nehézségekről és a lelkiekben való fejlődésről szóltak.

 

Ezen túl több szempontból is különleges volt a pénteki alkalom. Egyrészt gitáros zenei szolgálat volt, amit Réka biztosított: a keresztút kezdetén, végén és természetesen az állomások között is énekeltünk. Másrészt az útvonal hosszabb volt: a Döbrentei tértől először lépcsőkön, a Gellért szobor felé, majd onnan a budai zöld jelzésen haladtunk tovább, végig gyönyörű szép kilátással a fővárosra.

 

A stációk jelölése is meg lett oldva, ugyanis gallyakból összekötött kereszteket készített Ági, és helyezte el az útvonal mentén a keresztút előtt. Ezeket visszafelé összeszedtük, hogy a további keresztutakon is fel lehessen használni.

Összességében egy olyan élmény volt, melyekből lehet erőt meríteni a böjti időszakra.

 

Artúr,
16-os, “Angyali Kar” kiscsoport

Csücsop