Hétfő
Kedd
Szerda

Csütörtöki Csoport

Katolikus Ifjúsági Közösség

Péntek
Szombat
Vasárnap

CSITA a Holdvilág-árokba

N. Zsuzsi

Blog, CSITA

Valóra vált, amit Peti a Karácsonyi műsoron megígért: a CSITA a Holdvilág-árokba. A Holdvilág-árok egy patak vadregényes medre, népszerű turistahely Budapesttől nem messze, északi irányban. A legenda szerint erre a helyre lett eltemetve Árpád fejedelem.

Az idei első közös kirándulásunkról – a márc. 9-i CSITA-ról – olvassátok Ildikó beszámolóját, akinek közülünk a legjobban világított az elemlámpája.

 

 


Március 9-én Peti szervezésével elmentünk túrázni a Pilisbe. A tavasz, a természet és a jó társaság ígérete sokunkat elcsalt a programra, olyannyira, hogy amikor Kiskovácsi határában leszálltunk a buszról, egy kedves idős hölgy meg is jegyezte, hogy kiteszünk egy egész osztályt.

Én voltam már korábban is a szurdokban, nagyon szeretem az ilyen jellegű helyeket. Izgalmas a sziklákon átmászni, a patakon átkelni, létrán felmászni és barlangot felfedezni, amelyben az én lámpám bizonyult a legjobb világosságot adónak a többiekével szemben. A Holdvilág-árok végigjárása után túránkat egy pihenővel, abban is jó ebéddel szakítottuk meg (az ehhez szóló nóta azonban elmaradt), majd folytattuk egészen Pilisszentlászlóig.

Útközben sikerült egy farönkben ládikát találnunk, amelyben megörökítettük az utókor túrázói számára, hogy itt járt a Csücsop.

Délután elromlott az idő, egy kicsit csöpörgött is az eső. Felkészültem előre erre az eshetőségre, úgyhogy vittem magammal esőkabátot, de nem tartottam szükségesnek, hogy elővegyem. A természet is ébredezett téli álmából: a nyújtózkodó fák hol egyikünk fejéről a sapkát, hol másikunkról a szemüveget rántották le!

Az egész együttlét jó hangulatban telt, a beszélgetések révén jobban megismerhettük egymást és persze nem maradhattak el Benyó felejthetetlen poénjai sem. Azt hiszem, mindannyiunk nevében azzal zárhatom a soraimat, hogy ezzel a nappal egy jó élménnyel lettünk gazdagabbak.

 

Ildikó,
3-as “Szentháromság” kiscsoport

Csücsop