Hétfő
Kedd
Szerda

Csütörtöki Csoport

Katolikus Ifjúsági Közösség

Péntek
Szombat
Vasárnap

Tavaszi tábor 2019

N. Zsuzsi

Blog, CSITA, Felelős Találkozó

Ismerős helyszín, új közösségi élmények. A 2019-es tavaszi tábornak Szob adott helyet. Az emeleteságyas, csocsó- és egyéb pályákkal felszerelt kollégium már sokunknak ismerős volt a 2018-as őszi lelkigyakorlatról, de ez alkalommal felfedeztük a környéket is. Többet nem árulok el, az esemény résztvevőinek és képeinek adom a szót, végül pedig fogadjátok Gyuri versét :), a teljes táborról!

 

 


“A tábor nagyon jó élmény volt számomra. Tetszett a sok közösségi játék, amelyek során jobban megismerhettük egymást, érdekes dolgokat tudhattunk meg a másikról, és sokat nevettünk.

A túra során a gyönyörű kilátás, a virágos rétek és az erdő csöndje nagyon megérintett.

Én voltam a konyhai feladatokért felelős. Köszönöm a többiek segítségét, jó volt együtt dolgozni, ez is erősítette a közösséget.

Kreatívnak kellett lenni a makaróni főzésénél, ugyanis edények számában korlátozott volt a konyha. Még sosem főztem ki egyszerre 3 csomag tésztát, de leleményességgel, a tárgyak nem szokványos felhasználásával végülis elkészült az étel ebédre.” (Ildikó)

 

“Amióta csatlakoztam a Csücsophoz, ez volt az első alkalom, amikor hosszabb időt is eltöltöttünk együtt. Jó volt minél több embert megismerni és a közösség részesévé válni. A közös esti imák, a túra az erdőben, és közös játékok révén sok új élménnyel térhettem haza.” (K. Zita)

 

 

“Pár apróság, ami nekem jól esett: többen kocsit ajánlottak fel, volt, aki segített patakon átkelni, ropogtatni valót hozott, játékötletet vetett be (az emelkedőn), beállt pingpongozni akár ütő nélkül, korábban felkelt reggelihez, mosogatásnál törölgetett, fényképezett, bangezni tanított, nyomós kutat nyomott…” (Zsuzsi)

 

“A tavaszi tábort megelőző hétköznap elég esős volt… a szombat azonban mintha pont a kirándulásra lett volna megtervezve! Közlekedésileg is szerencsénk volt, hisz ketten is autóval jöttek, így mindannyian kényelmesen, kocsival mentünk Márianosztráig. A túrázás közbeni erdei utakon egy félelmem volt csak: a sár. Ugyanis nem a legjobb cipőmet választottam ki az útra és kicsit néha csúszkáltam. De kárpótolt a betűcserélgetős játék, és a felérés után a táj!

Két hegyet is megmásztunk. Az első helyen olyan látvány fogadott, a színekkel és távolban valahol a Dunakanyarral, hogy azt biztosan legjobb a valóságban látni! Ez egy valódi Csita volt, extrákkal!” (Dávid)

 

“Én csak a kiránduláson vettem részt. Pont 9-en voltunk, mint a Gyűrű Szövetsége, és még szép dombgerinceken is mentünk. Jó sok szintkülönbségünk volt, de lehetett teljesíteni. Az elején sok érdekességet megtudtunk a templomról.” (H. Zita)

 

 

“Több év óta most tudtam először újra eljutni a Tavaszi Táborba. Sajnos csak szombat estétől vasárnap délutánig tudtam jelen lenni, de így is érdemes volt elmennem. Ami nagyon tetszett, hogy “külön  lakosztályt” kaptam, hogy a többieket ne zavarjam éjszaka 🙂 Ildivel, Zsuzsival, Lillával és Zitával való pin-pongozásomra is örömmel emlékszem vissza.” (Tóni)

 

 


“Egy jó hangulatú, nyugis hétvége”
(Miki)

 

“Jó volt.
Rövid volt.” (Sanyi)

 

 

 

Szobon voltunk Csücsoposok,

Hétvégézni szuper dolog!
Vonatosok hamar érnek,
Autósok kicsit késnek.
Vidám esti játékok,
Készültek a Kreatívok:
Szemszín szerint rendeződünk,
Közös értéket keresünk.
Pingpong, csocsó jut még mára,
Biliárdnál lejt a pálya.

Fábia és Retro Rönó,
Autókázni hej de jó.
Márianosztrán bazilika,
Ott vár minket József atya,
Csodák helye, megérintő;
A klíma pedig felfrissítő.
Márianosztra = mi anyánk,
Kérünk Téged, tekints le ránk.
Imázunk és énekelünk
Ezek után útra kelünk.
Miklós utca, Major utca,
De hol a Csücsop nyaralója?
Kirándulunk a Börzsönyben
Kicsit sárban, napsütésben.
Kopasz-hegyen panoráma vár,
hányféle zöld, ki tudja már.
A Só-hegyen kell még öt szó,
Közel már az Orbán fogadó.
Visszatérve pihengetünk,
Gerit várjuk, majd jót? eszünk.
Vacsorára mangalica,
Nincsen abban semmi hiba.
Rabszolgázás álnevekkel:
legjobb játék – hidd el!
Esti ima – gyertyás;
Fontos nekünk a hálaadás.

Vasárnap mise, szavazás,
Bang és tésztakavarás.
Bolognai spagetti,
Maradékot Sanyi viszi.

Tavaszi Tábor, csücsoposan;
Itt a Nyári, hamarosan!

(Gyuri)

 

 

 

A fényképek szerzői: Gyuri, Sanyi, Ági, Tóni, Zsuzsi

Csücsop