Hétfő
Kedd
Szerda

Csütörtöki Csoport

Katolikus Ifjúsági Közösség

Péntek
Szombat
Vasárnap

Kirándulás a Budaörsi kopárokon

N. Zsuzsi

Blog

“Az új év első túrájára nem kellett sokat várni, január 18-án nekiindultunk a Budaörsi kopároknak.” – Fogadjátok Csaba beszámolóját a legutóbbi CSITÁ-ról, ami még a mostaninál hidegebb időben történt:)

 

 

 

 


Miután Péter, a túravezető, bevárta a Kelenföldről busszal érkező vidám csapatot, irányt mutatott felfelé, az első, s talán legmeredekebb szakasz irányába. A kimelegedés nem maradt el. Bár a haladás a deres és köves talajon nem volt egyszerű, lelkes – hegyi zergeként szökdelő – felderítőink biztosították, hogy jó irányba haladjunk.

 

Rövid budaörsi kitérő után, ahol még Micimackó barátjának, Fülesnek a házáról is megemlékeztünk [“Tilos az Á”], egy erdei ösvényen haladtunk ismét felfelé. Körülöttünk a zúzmarától csilingelő faágak, s lehullott „kókuszreszelékfoltok” igazi téli hangulatot kölcsönöztek az előrehaladáshoz és a beszélgetésekhez.

 

Ebédidőre a farkashegyi Vitorlázórepülő Emlékműnél a jól megérdemelt szendvicsek és csúcscsokik sem maradhattak el. De valljuk be, ez utóbbi a részvevők nagy örömére több csúcsocskánál is előkerült.

 

Feltöltődés után Csillebérc felé vettük az irányt, ahol rövid búcsúzkodást követően a csapat maradék része folytatta a menetelést a Sorrentó sziklák zegzugos vidéke felé. Bár közben egyes túrázókkal és kutyájukkal többször is szembetalálkoztunk, a Sorrentó sziklákat végül sikeresen bevettük.

 

A 10 km-es menetet követően a túra végén a budaörsi Csiki csárdánál még világosban stoppoltuk le az első menetrend szerint arra közlekedő BKK buszt. Üdítő élmény volt a túrán részt venni, és már alig várom a következő kirándulást. 🙂

 

 

Csaba
14-es, “Hét Sovány Tehén” kiscsoport

Csücsop