Hétfő
Kedd
Szerda

Csütörtöki Csoport

Katolikus Ifjúsági Közösség

Péntek
Szombat
Vasárnap

Kik vagyunk?

 

Sziasztok!

Mi a CSÜtörtöki CSOPort Katolikus Ifjúsági Közösség vagyunk. Egy olyan Budapesten működő katolikus közösség, ahol otthonra találhatsz a fővárosban, ahol új barátokat szerezhetsz, őszintén beszélgethetsz, imádkozhatsz, énekelhetsz hasonló világnézetű és gondolkodású egyetemre, főiskolára járó vagy már dolgozó fiatal felnőttekkel.

Csücsopon lehetőséged van arra is, hogy felfedezd és kibontakoztasd azokat a képességeidet, amelyekben Te vagy a legjobb, és amelyekkel később a Közösséget gazdagíthatod (pl. zenélés a Csücsop zenekarban, írás a blogra, programszervezés).

Hittanunkat – nevünkhöz híven – csütörtök esténként 19:00 órától tartjuk a Párbeszéd Házában. Az első fél órában a házigazda kiscsoport vezetésével ráhangolódunk az adott napi témánkra. Ez segít abban, hogy elfelejtsd a nap fáradalmait, és átszellemülj. Ezt követően lelkivezetőnk, Németh Gábor atya gondolatait hallgathatod meg, majd pedig következnek a kiscsoportos beszélgetések. A már régebb óta járók – akiknek állandó kiscsoportjuk van – a megszokott csoportjukkal beszélgetnek ilyenkor, míg azok, akik első néhány alkalommal érkeznek közénk, és még csak ismerkednek a Csücsoppal, a házigazdák vezetésével egy külön kiscsoportot alkotnak, ennek neve a Keltető. A Keltetőben a régebben járók magáról a közösségről mesélnek, személyes tapasztalatokat osztanak meg, valamint az adott napi téma kapcsán megmutatják, hogy milyen egy kiscsoportos beszélgetés. Ennek célja, hogy megtapasztald, milyen csücsoposnak lenni. Ha úgy érzed, hogy azonosulni tudsz a Közösség értékeivel, és szívesen csatlakoznál hozzánk hosszabb távon is, akkor néhány keltetős alkalom után beosztunk egy állandó kiscsoportba. A kiscsoportos beszélgetések utáni szendvicses agapén lehetőséged nyílik, hogy beszélgess és megismerkedj másokkal is. Közösségi alkalmaink a Párbeszéd Házában este 21:00-ig tartanak.

A hagyományos csütörtöki alkalmakat kb. havonta egyszer más jelleggel szervezzük meg, ilyenkor szentségimádást tartunk, meghívott előadó beszél nekünk, közösségi filmnézést vagy játékos, interaktív estét rendezünk, avagy éppenséggel a Mária Rádióban imádkozzuk a rózsafüzért. Csütörtöki alkalmainkon kívül rendszeresen szervezünk egyéb programokat is (kirándulás, tábor, lelkigyakorlat, társasjátékest, …), melyek nagyban segítik a 25 éve működő közösség tagjainak összetartását.

Úgy gondoljuk, egy katolikus közösség két legfontosabb építőkövét a tartalmas lelki programok és a felszínességet mellőző, szilárd emberi kapcsolatok jelentik: Csücsopon nem kell másnak mutatnod magad, mint aki valójában vagy.

Ismerj meg minket, találj rá a közösségedre! Várunk sok szeretettel csütörtök esténként!

Csücsop