Hétfő
Kedd
Szerda

Csütörtöki Csoport

Katolikus Ifjúsági Közösség

Péntek
Szombat
Vasárnap

Kik vagyunk?

 

Sziasztok!

Mi a CSÜtörtöki CSOPort Katolikus Ifjúsági Közösség vagyunk. Egy olyan Budapesten működő katolikus közösség, ahol otthonra találhatsz a fővárosban, ahol új barátokat szerezhetsz, őszintén beszélgethetsz, imádkozhatsz, énekelhetsz hasonló világnézetű és gondolkodású fiatalokkal.

csoportkép

Csücsopon lehetőséget kapsz arra, hogy felfedezd és kibontakoztasd azokat a képességeidet, amelyekben Te vagy a legjobb, és amelyekkel később a Közösséget gazdagíthatod (pl. zenélés a Csücsop zenekarban, írás a blogra, programszervezés). Közösségi alkalmainkra a 18 és 30 év közötti egyetemisták/főiskolások, illetve a fiatal dolgozók járnak.

tavaszitabor

Úgy gondoljuk, egy katolikus közösség két legfontosabb építőkövét a tartalmas lelki programok és a felszínességet mellőző, szilárd emberi kapcsolatok jelentik: Csücsopon nem kell másnak mutatnod magad, mint aki valójában vagy.

ima2

Hittanunkat – nevünkhöz híven – csütörtök esténként tartjuk a Párbeszéd Házában. Az első fél órában a ráhangolódás segít abban, hogy elfelejtsd a nap fáradalmait, és átszellemülj. Ezt követően közösségünk alapítójának és lelki vezetőjének, Bíró László püspök atyának gondolatait, jó tanácsait hallgathatod meg. Az előadást követik a kiscsoportos beszélgetések. A már régebb óta járók – akiknek állandó kiscsoportjuk van – a megszokott csoportjukkal beszélgetnek ilyenkor, míg azok, akik első néhány alkalommal érkeznek közénk, és még csak ismerkednek a Csücsoppal, egy külön kiscsoportot alkotnak. Az ő beilleszkedésüket szolgálja a Keltető. Ez nem jelent még állandóságot, hiszen mindig az aznap jelenlévő, még kiscsoportba nem osztottak alkotják. Hozzájuk csatlakozik néhány régebbi tag (esetleg valamelyik kiscsoport), akik mesélnek a hittanról, személyes tapasztalataikról, és az adott napi téma kapcsán megmutatják, hogy milyen egy kiscsoportos beszélgetés. A Keltető célja, hogy megtapasztald, milyen Csücsoposnak lenni, és ha úgy érzed, hogy azonosulni tudsz a Közösség értékeivel, és szívesen csatlakoznál hozzánk hosszú távon is, akkor 3-4 keltetős alkalom után beosztunk egy állandó kiscsoportba. A kiscsoportos beszélgetések utáni agapén lehetőséged nyílik, hogy beszélgess és megismerkedj másokkal is. Közösségi alkalmaink a tanév alatt este 10 óráig tartanak. Nyáron este 9-ig van Csücsop, mert ilyenkor nincs agapé.

cspolo

Ismerj meg minket, találj rá a közösségedre! Várunk sok szeretettel csütörtök esténként 7 órától! 🙂

Csücsop